ZONGULDAK / EREĞLİ - Şehit Madenciler Ortaokulu

Nis

Şehit Madenciler Ortaokulu Küçük Kızlar Bocce takımı, il birincisi olarak Zonguldak ilini grup musabakalarında temsil etmeye hak kazandı. Bu çalışmalarda emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Can Baş'ı, katkılarından dolayı Türkçe öğretmenimiz Buğra Serin'i kutlar, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Bu yıl LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimizle ilçemizde yer alan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ereğli Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesine ziyarette bulunduk.  Öğrencilerimizi okul hakkında bilgilendiren okul rehber öğretmenlerine ve öğrenciilerimize okulu tanıma fırsatı sağlayan okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Sivil Savunma Haftası kapsamında, okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat sonrasında bahçede toplanma alanları oluşturuldu.

Mrt

Okulumuz 6A sınıfı öğrencileri Kozlu Çocuk Trafik Eğitim Parkında yaya olarak trafikte nasıl davranılacağı ve doğal afetler konusunda Afad uzmanlarından eğitim aldılar. Akabinde, öğrencilerimiz trafik parkında küçük bir sürüş deneyimi gerçekleştirdiler.

Şbt

Tema Vakfı okulumuza ziyarette bulundu. Öğrencilerimize doğadaki canlıların korunması hakkında seminer verdiler. Ardından öğrencilerimiz okul bahçemize fidan diktiler.

Şbt

Okulumuzda düzenlediğimiz bir yürüyüş ile 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutladık. Okulumuza adını veren madencilerimizi andık.

Şbt

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, ölümünün 85. yıl dönümünde; O'nun ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda, geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirme, çağdaş uygarlık seviyesini yakalama ve onun da üzerine çıkma hedefini gerçekleştirme bilinci ve kararlılığı içinde Atatürk'e duyduğumuz minnet ve şükran duygularıyla hazırladığımız programda andık.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşku ile Kutladık

Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşku ile kutladık.

Programın hazırlanması ve organizasyonunda görevli olan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere, coşkulu törenimize katkı sunan tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Nur KAVGACI, ÇEDES projesi kapsamında köyümüzde sokak köpeklerinin beslenme ve bakımı konusunda öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı , Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümünü çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla coşkuyla kutladık.

May

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Emine Nur KAVGACI önderliğinde afetzede öğrencilerimize yönelik kermes düzenlenmiştir.

Mrt

İlimizde düzenlenen BOCCE KÜÇÜK ERKEKLER turnuvasında okulumuz il 2.si olarak başarı elde etmiştir. Ayrıca BOCCE KÜÇÜK KIZ takımımız çeyrek finale çıkma başarısını göstermiştir. Bu başarılarda emeği olan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.

Mrt

Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı programla 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde vatan topraklarını geçilmez kılan bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle andık.